Nieuws

11 interieurtips voor een zalige thuis

12 interieurtips voor een zalige thuis cover


1. De meest belangrijke tip, maak het je eigen interieur – jij moet er tenslotte in wonen šŸ˜‰

Vergeet niet dat het jouw huis is. Er zijn geen fouten in interieurontwerp, iedereen heeft de mogelijkheid om zijn eigen huis te ontwerpen. Wij kunnen je uiteraard wel helpen om de juiste accenten te leggen en de perfecte meubels te vinden voor jouw ruimte ;-).

2. Zoek ontwerp inspiratie voor een moodboard

11 interieurtips voor een zalige thuis

Transformeer je interieur door inspirerende beelden te verzamelen uit tijdschriften, Pinterest en Instagram’

Zodra je een sterke verzameling hebt, begin je de look te zien die je zou willen bereiken. Het maken van een moodboard is een geweldige manier om je creativiteit te gebruiken om alle verborgen ontwerp inspiratie te ontketenen die je misschien onbewust hebt gezien. Neem zeker je moodboard ook mee naar de showroom om met onze interieuradviseurs samen te bekijken.

Hoe ga je te werk? Koop een groot foamboard en spelden en verzamel samples, afbeeldingen, stalen van de stoffen, behang, meubels en vloeren die je zou willen gebruiken. Zo kun je zien hoe ze allemaal bij elkaar passen in de kamer.

3. Denk na over kleuren en stoffen

11 interieurtips voor een zalige thuis

Begin met het bepalen van de kleuren die je wil gebruiken – voor de geverfde muren of het behang, de meubels, de jaloezieĆ«n en de gordijnen. De derde kleur kan een highlight zijn voor kussens, lampenkappen, badlakens en accessoires zoals een tafelkleed of zelfs een schilderij.

Kleine tip, Drie kleuren zijn altijd beter dan twee – gebruik deze kleuren in de hele kamer.

4. Probeer voordat je verf en papier koopt

Vergeet niet dat kleuren kunnen veranderen afhankelijk van de verlichting, dus koop proefpotjes en verf. Schilder ten minste verfvlekken ter grootte van een A2 formaat, op de lichtste en de donkerste muren in dezelfde kamer – om te zien hoe het natuurlijke licht de tint beĆÆnvloedt.

Dit is vooral effectief voor het vinden van de beste witte verf, omdat die zo sterk verandert in het licht.

Hetzelfde geldt voor behang: Plak behangstalen op de muren en drapeer grote retourstalen over bestaande meubels of speld ze vast aan bestaande gordijnen en jaloezieƫn. Ga er eens goed voor staan en kijk wat je ervan vindt! Neem je tijd.

5. Transformeer oud naar nieuw

Als je een blanco canvas hebt is het makkelijker, maar vaker moeten we werken met bestaande banken of vloerkleden enz. Kijk goed naar het tapijt en kijk of je met de kleuren erin kunt werken. Misschien kun je de oude favoriete bank opnieuw bekleden om hem nieuw leven in te blazen?

Beslis of je iemand bent die houdt van patronen of effen; traditioneel of eigentijds; en kijk naar een kleurencirkel of de natuur zelf om te zien welke kleuren bij wat passen. Bijvoorbeeld roze en rood met groen, oranje met eendenei, geel met grijs en blauw.

6. Bepaal de grootte van het meubilair

11 interieurtips voor een zalige thuis

Bepaal welke meubels je in je kamer wilt hebben. Denk aan schaal, in een grote kamer heb je een grote bank en poef nodig. De meeste ontwerpers adviseren dat zelfs kleine kamers Ć©Ć©n groot statement stuk moeten hebben, ook al is het een hoofdeinde in een slaapkamer.

Een balans van grote en kleine stukken zorgt voor een aantrekkelijke leefruimte.

7. Analyseer de look en neem de tijd

Verzamel stukken als je ze tegenkomt, zo koop je dingen waar je verliefd op bent geworden. Je kunt tijd besteden aan het analyseren van de uitstraling en kleuren van je kamer met accessoires. Hoe meer tijd je neemt om dingen toe te voegen in je huis, zal je interieur kennis uitbreiden omdat je kunt begrijpen wat het beste werkt met bepaalde functies.

8. Bestel retourstalen

Zodra je je keuze goed hebt ingeperkt en een goed idee hebt van wat je zou willen, bestel dan wat retourstalen’. ‘Dit zijn halve meters stof die het beste werken gedrapeerd over ruggen van stoelen en gespeld aan bestaande gordijnen en jaloezieĆ«n. Zo kun je zien of je er na een paar dagen nog steeds tevreden over bent. Dit is ook een goede manier om te zien hoe stoffen afsteken tegen de verfkleuren.

9. Wees brutaal met verfideeƫn en kleuren

De dagen van strikte verfregels zijn voorbij, de sleutel tot interieurontwerp in de moderne tijd is het omarmen van een kleur dat voor u werkt. Er zijn geen regels meer voor het schilderen van deurkozijnen, plinten en plafonds in stralend wit – sommige top interieurarchitecten zijn er zelf falikant tegen!

11 interieurtips voor een zalige thuis

10. Voeg afwerking toe

Lampenkappen, vloerkleden, kussens, schilderijen en planten kunnen een enorm verschil maken, maar zijn soms moeilijk te kiezen totdat de muren geverfd of behangen zijn en de gordijnen hangen. Zelfs de kleuren op de rug van boeken in een boekenkast, een kleed op de rug van de bank, of in een keuken met keramiek, tafelkleden, bieden mogelijkheden voor kleuraccenten.

11 interieurtips voor een zalige thuis

Ā 

Wil je je interieur een make-over geven? Kom dus zeker eens langs bij Living@Moens en we helpen je je interieur helemaal om te toveren naar de ideale plek waar je je thuis kan voelen. Maak een afspraak of kom eens langs in onze showroom.